Meet the Team – Britt, Charlotte & Sebastian

Posted on Posted in Dutch, Meet the team

 Click here to read the article in English!


Wil je meer lezen over de mensen die deel uitmaken van Human Power Team 9 lees dan snel verder. Deze editie zullen Team Manager Britt, Aerodynamics Engineer Charlotte en Sebastian uit het Operations department zichzelf voorstellen  en ingaan op hun samenwerking binnen het team.


Wat is jullie achtergrond en welke ervaring hiervan kunnen jullie gebruiken bij het Human Power Team?

Britt: Ik heb Werktuigbouwkunde gestudeerd. Vorig jaar heb ik mijn Bachelor afgerond. Bij deze opleiding werk je veel in groepen, je doet namelijk ongeveer negen groepsprojecten. Tijdens deze projecten wordt je begeleid door docenten en studentmentoren. Ze sporen je aan om verschillende rollen op je te nemen tijdens deze  projecten. Zo werd ik op een bepaald moment voorzitter van zo’n project. Ik kwam erachter dat ik dat heel leuk vond en probeer deze ervaring toe te passen bij het Human Power Team. Ook tijdens mijn project op de middelbare school toen ik een solarboat produceerde vond ik grote technische projecten al heel leuk. 

Sebastian: Ik doe Civiele Techniek. Hier doe ik veel technische kennis op, bijvoorbeeld over natuurkunde. Ik kan deze technische kennis goed toepassen als ik op zoek ga naar partners!

Charlotte: Ik doe Lucht- en Ruimtevaarttechniek. Tijdens mijn studie heb ik veel aerodynamica gehad. Het is leuk om de theorie toe te passen. Het is ook leuk om echt iets te produceren en daarmee verder te gaan dan alleen het ontwerpproces wat we bij LR doen.

 

Wat is het belangrijkste wat jullie tot nu toe geleerd hebben bij HPT dat je niet tijdens je studie zou leren?

Charlotte: Ik denk het produceren. Bij LR mag je alleen een wingbox maken. Je mag dus niet een heel eindproduct maken maar alleen een heel klein deel.

Sebastian: In je studie leer je heel erg vanuit de theorie sommen oplossen in een perfecte wereld. Bij het Human Power team is niets compleet ideaal. Daar leer je dus mee omgaan.

Britt: Ja dat klopt wel, elke functie heeft ook een deel risicomanagement in zich. Dat is inderdaad anders dan als je een vak volgt. Als er iets misgaat bij een project krijg je punten voor het analyseren van het probleem en waar het fout ging en dan is het super leerzaam.

Charlotte: Ja maar als er bij ons iets fout gaat, heeft dat super veel impact en moeten we gelijk oplossingen zoeken.

Britt: Maar het blijft wel heel leerzaam natuurlijk.

Sebastian: Ik denk ook dat je door deze risico’s veel beter leert kijken naar wat haalbaar is en zo bepaalt wat je gaat doen. Britt wat heb jij tot nu toe geleerd dit jaar?

Britt: Ik ben uit mezelf niet heel empathisch ingesteld en dit heb ik wel meer geleerd dit jaar doordat ik met veel verschillende mensen samenwerk.  Vrienden zeggen ook tegen me dat ze dit heel erg aan me merken. Ik heb dit jaar ook heel veel presentaties gegeven, ik vond het nooit eng om dit te doen maar nu helemaal niet meer.

 

Hoe werken jullie binnen het team samen?

Charlotte: Ik ga naar Sebas toe als ik bepaalde spullen nodig heb zodat hij ze kan regelen.

Sebastian: Ja klopt want ik ga juist naar bedrijven toe als de engineers spullen nodig hebben!

Charlotte: Ik verzin ook slimme antwoorden als jullie moeilijke vragen krijgen op social media. Dus zo helpen we elkaar een beetje!

Britt: Sebas en ik helpen elkaar sowieso tijdens de wekelijkse Operations meeting. Ook gaan we samen naar evenementen en proberen we problemen binnen het team op te lossen.

Charlotte: Als je te weinig engineers hebt kun je ook altijd Sebas inschakelen om foto’s te maken en te helpen met klussen.

Sebastian: En ik vind het leuk om te koken als de engineers het te druk hebben. Wat is eigenlijk jullie favoriete onderdeel van de VeloX?

Charlotte: De kappen natuurlijk!

Britt: De shifting cassette want dit onderdeel is heel Werktuigbouwkundig. Maar ik vind het frame ook mooi.

Sebastian: Ja, vind ik ook. Het is heel strak en elk onderdeel van de fiets zit hier weer aan vast.

Charlotte: Daarnaast vind ik de elektrobox gaaf, hij past gewoon perfect! Eigenlijk is er gewoon geen onderdeel van de fiets dat niet mijn lievelings onderdeel is, ik droom zelfs over de fiets.

 

Gaan we een wereldrecord neerzetten?

Britt: Ja, ik geloof erin!

Charlotte: Ik denk het wel. 

Sebastian: JA!

Charlotte: Zeker door de afgelopen testdagen waarop het heel goed ging en hoe positief de atletes zijn over hoe ze hun krachten kunnen overbrengen in de VeloX 9 ben ik ervan overtuigd.