Meet the Team – Emma & Leanne

Posted on Posted in Dutch, Meet the team

Click here to read this article in English!


Wil je meer
weten over de mensen die deel uitmaken van Human Power Team 9? Lees dan snel verder! Deze editie zullen Coach Emma en Chief Operations Leanne zichzelf voorstellen en meer vertellen over hun bezigheden binnen het Human Power Team.


Wat is jullie achtergrond en welke ervaring kunnen jullie hiervan gebruiken in het Human Power Team?

Emma: Ik ben nu bezig met het eerste jaar van mijn master Bewegingswetenschappen. Ik vond het Human Power Team een goede aanvulling voor mijn studie omdat ik de theorie hier in de praktijk kan brengen. Dat is een goede oefening voor later want dan wil ik in de topsport gaan werken.

Leanne: Ik kom van Life Science and Technology af, dat heeft dus niet echt een directe link met het team. Maar ik had ervaring met PR en Acquisitie door eerdere commissies. Ik vond dat heel leuk en ik wilde daar meer mee doen en dit leek mij ook een leerzaam jaar om management ervaring op te doen.

Emma: Zou je hier later wat mee willen gaan doen?

Leanne: Ja ik ben door dit jaar erachter gekomen dat ik iets anders wil doen, een andere studie dan. Ik wil Industrial Ecology gaan doen als master. Dat is ook wat meer management gerelateerd. 

Emma: Ik wil graag praktijk met onderzoek combineren. Ik wil graag onderzoek doen naar verbeterpunten en nieuwe innovaties in de sport. Zo kunnen sporters misschien nog beter worden met behulp van nieuwe ontwerpen. Het is wel grappig maar ik ben dit jaar ook een stuk geïnteresseerder geworden in fietsen.


Dat is niet zo gek want jullie zijn hier ook veel tijd mee bezig. Wat is tot nu toe jullie speciaalste ervaring?

Leanne: Ik denk de Design Presentatie. De persberichten die we hebben verstuurd werden door veel media opgepikt. Dat komt vooral door het speciale project waar we mee bezig zijn. Bij een ander project krijg je niet zo maar zo veel bereik voor waar je mee bezig bent. Voor jou?

Emma: Ik denk dat voor mij de echt grote hoogtepunten nog moeten komen. We moeten namelijk nog in onze eigen fiets gaan fietsen en dan ook trainen op echt hoge snelheden. Nu is het leuk om de progressie van de atleten te zien. We houden dit in de gaten met progressietesten waar onder andere de zuurstofopname en het maximale sprintvermogen wordt gemeten. We kijken ook gewoon naar de trainingen die we bedenken en of ze dit volhouden.

Leanne: Een ander moment voor mij was dat het ontwerp van de sticker voor de kap werd opgestuurd en alle grote partners vast kwamen te staan. 

Emma: Het eerste keer dat er gevallen wordt met de fiets gaat wel pijnlijk zijn om te zien.


Hoe ziet jullie tijdsindeling eruit?

Emma: Ik moet tijd vrij maken wanneer de atletes ook kunnen. Ik ben niet zoals jij gebonden aan van 9 tot 17 werken. Er zijn wel dagen dat ik alleen maar met HPT bezig ben dan moet ik overleggen met Jan-Douwe, mijn mede-coach, zijn er vergaderingen of ik moet trainingsschema’s opstellen.

Leanne: Mijn week is wel anders. Ik ben full-time bezig maar wat ik doe loopt uiteen van finance tot partners bellen en ik ben nu bezig met het aanpassen van de website. En ik manage het operations department natuurlijk.

Emma: Hoe zou jij je management rol omschrijven?

Leanne: Ik probeer de schakel te zijn met andere departments dus moet ik goed weten waar mensen mee bezig zijn. Met het management houden we het teambelang in de gaten. En daarnaast heb ik dit jaar een nieuw boekhoudprogramma opgezet waarmee ik de financiën doe.


Gaan we het wereldrecord halen?

Leanne: Als het aan de PR ligt wel ja!

Emma: En als het aan de atleten ligt al helemaal!