Meet the Team – Friso & Julia

 Click here to read the article in English!

Een nieuwe Meet the Team! Van links naar rechts: Valerie, Thijs-Gerrit & Dirk. In dit artikel zullen ze vertellen over het opkomende jaar en hoe ze het tot nu toe ervaren.

Friso is onze Aerodynamics Engineer en Julia onze Chief Human Power

Wat is jullie achtergrond en welke kennis gebruik je voor HPT?

F: Ik studeer Technische natuurkunde aan de TU Delft. Ik heb een aantal vakken en practica gehad over algemene stromingsleer, aerodynamica en vloeistoffen. Bij die practica hebben we kort gewerkt met CFD’s om te kijken hoe lucht beweegt rond gebouwen. Nu gebruik ik deze software ook, maar dan voor de VeloX.

J: Om te kijken hoeveel lucht je tegenhoudt met de VeloX dus?

F: Ja, hoeveel luchtweerstand we inderdaad hebben en wat de CdA waarde is. En jij Julia?

J: Ik studeer bewegingswetenschappen, ik zit in mijn tweede jaar en hiervoor heb ik fysiotherapie gestudeerd. Wat ik daarvan gebruik voor HPT, is alle kennis die ik opdoe tijdens mijn studie gebruiken om zo goed mogelijk advies te geven aan de atleten en zo goed mogelijk de atleten te kunnen coachen en trainen. Bij fysiotherapie heb ik best veel ervaring opgedaan met mijn bestuursjaar, door dat nu te gebruiken als Chief Amsterdam. Ik moet best veel dingen fixen en zorgen dat iedereen zijn werk doet, dat leer je wel bij groepsprojecten, alleen doen nu wel mensen iets in plaats van alleen ik haha!

Hoe is het om parttime of fulltime te zitten?

J: In het begin was het heel erg wennen, omdat je toch twee dingen samen moet doen. Je moet HPT en studie heel erg op elkaar afstemmen. Nu heb ik wel een beetje de flow gevonden met tijd verdelen. Zou jij liever parttime willen werken Friso?

F: Ik zou toch liever fulltime willen werken, dat is toch het leukste. Je zit namelijk met zijn allen op kantoor en je ziet elkaar dus heel vaak. Je wordt snel vrienden en het klikte eigenlijk vanaf het eerste moment. De communicatie gaat ook iets makkelijker. Daarnaast heb je ook met zijn allen maar een doel in het jaar.

J: Dat mis ik inderdaad wel, soms zou ik wel graag met maar een ding bezig willen zijn in plaats van met twee vakken. De afwisseling is daarentegen wel weer leuk. Eigenlijk loopt het natuurlijk wel heel erg door elkaar, want studie is bewegen en HPT natuurlijk ook.

Hoe is het in zo’n mannenomgeving?

F: Ja heel gezellig, ik zit met alleen maar mannen op kantoor

J: Ik ben toch wel blij dat ik af en toe Sara-Ferra wel heb.

F: Wij hebben natuurlijk Operations en Management om het uit te balanceren in het andere kantoor.

Wat is jullie meest speciale ervaring tot nu toe met HPT?

J: Ik denk toch wel het team bij elkaar brengen met onwijs slimme en ambitieuze mensen en zoveel verschillende mensen en persoonlijkheden dat dat zo goed samengaat. Bij het teamweekend, toen we elkaar net een week kenden, hadden we gelijk al een goede band.

F: Ja dat vind ik ook inderdaad, vanaf moment een klikte het al met iedereen. Het is leuk om met mensen samen te werken met andere achtergronden, zoals Amsterdam of dus met de bedrijven contact hebben. Ik denk dat het speciaalstemoment nog moet komen: de wedstrijd, maar misschien specifiek voor Aero ook de schuimmeting. Daar kijk ik wel naar uit!

J: De race of de schuimmeting?!?! Dan kan ik wel makkelijk kiezen..

F: Ja haha, op technisch vlak zijn het twee verschillende uitdagingen, want nu is het heel theoretisch terwijl bij de schuimmeting het eindelijk in het echt getest wordt. Past alles wel? Wat wordt voor jou het gaafste Julia?

J: Ik denk inderdaad de race, je bent er toch een jaar lang naar toe aan het werken. Als alles samenkomt, wordt dat toch wel echt de allervetste ervaring voor ons allemaal. Maar de schuimmeting is natuurlijk ook best wel leuk haha!

De foto is gemaakt door onze fotograaf Bas de Meijer

LIKE THIS ARTICLE?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn