Meet the Team – Linda & Rick

Posted on Posted in Dutch, Meet the team

 Click here to read the article in English!


Wil je meer lezen over de mensen die deel uitmaken van Human Power Team 9? Lees dan snel verder. Deze editie zullen Chief Human Power Linda en Drivetrain Engineer Rick meer vertellen over hun rol binnen het Human Power Team en hun verwachtingen over dit jaar!


Waarom hebben jullie besloten om je een jaar in te zetten voor het Human Power Team?

Linda: Emma, één van de coaches, is een goede vriendin van mij. Zij was al van plan om HPT te gaan doen en raadde het mij ook aan. Ik wist op dat moment nog niet zo goed of ik na mijn Master meteen wilde gaan werken, zeker omdat ik nog geen praktijkervaring had. Dit was de oplossing!

Rick: Ik vind één van de leuke dingen in Delft de Dreamteams.

Linda: Was jij zo’n student die speciaal voor de Dreamteams naar Delft kwam?

Rick: Nee dat niet, maar het leek me wel heel leuk om deel uit te maken van een team. Dus ik ben bij een aantal teams gaan kijken en HPT was de leukste, natuurlijk. Ik vond de sfeer er leuk en het feit dat het maar een klein team is. Bij een groot team heb je toch eerder dat je maar een vierde van de mensen goed kent en nu heb je al snel een goede band met al je  teamgenoten.

 

Wat waren jullie verwachtingen aan het begin van dit jaar?

Rick: Dat ik een fiets ging bouwen natuurlijk! Nee grapje, dat het een zwaar jaar zou worden en dat het heel veel tijd zou kosten. Maar dat het ook heel leuk zou zijn.

Linda: Ik had gedacht dat het heel veel tijd zou kosten. Dat is ook zo maar het is wel leuker dan ik dacht dat ik het zou vinden.

Rick: Ja klopt het is wel heel zwaar en het kost veel tijd maar dat is niet erg omdat je het leuk vindt. Door het doel heb je iets om naartoe te werken.

Linda: Ik had ook niet verwacht super veel nieuwe dingen te leren maar dat is wel zo. Ik heb onder andere geleerd om leiding te nemen. Als Chief Human Power is het belangrijk om dit af en toe te doen. Het was niet mijn intentie om dit te leren op het moment dat ik me aanmeldde voor het team, maar nu ben ik wel blij dat het onderdeel is van m’n functie.

Rick: Ik heb heel veel leren produceren en met machines leren werken. Ik hoopte dingen in de praktijk te doen in plaats van alleen in de theorie te leren.

 

Wat was je hoogtepunt tot nu toe?

Rick: Dat alle onderdelen in de fiets zaten en alle onderdelen van de drivetrain werkten. Het hoogtepunt daarvan was dat ik zag dat mijn ontworpen concept ook echt werkte! Je kan pas zien of dit werkt als het echt gemaakt is en in de fiets zit.

Linda: Mijn hoogtepunt was dat ik een presentatie gaf aan een groep Bewegingswetenschappers en dat zij super enthousiast waren. Na een tijdje heb je zelf niet meer door hoe gaaf je HPT jaar is en als die mensen met verstand van zaken het project dan tof vinden, besef je ineens weer extra hoe gaaf het eigenlijk is wat je aan het doen bent.

 

Gaan wij het wereldrecord neerzetten?

Rick: Ja!

Linda: Ik denk het ook maar ik besef me nu wel dat het lastiger is dan ik in eerste instantie dacht, omdat alle aspecten op dat moment optimaal moeten zijn.

Rick: Ik heb geleerd dat heel veel afhangt van de omstandigheden zoals het weer en daar kunnen we helaas niets aan doen. Maar fiets en atleet technisch zitten we goed!

Linda: Meer dan dat kunnen we niet doen!