Meet the Team – Mischa, Marije & Jan-Douwe

Posted on Posted in Dutch, Meet the team

 Click here to read the article in English!


Wil je meer lezen over de mensen die deel uitmaken van Human Power Team 9? Lees dan snel verder. Deze editie zullen Coach Jan-Douwe, Project Manager Marije en Human Machine Interface Engineer Mischa meer vertellen over hun rol binnen het Human Power Team en wat ze tot nu toe geleerd hebben dit jaar!


Waar houden jullie je vooral mee bezig?

Mischa: Ik houd me bezig met alle elektronica in de fiets zodat er in de toekomst weinig mis zal gaan met de elektronica.

Marije: Ik ben dagelijks bezig met het plannen van de productie en het plannen van het proces. Daarnaast zorg ik ervoor dat teamleden met elkaar communiceren zodat mensen ook weten wat de plannen zijn.

Jan-Douwe: Hoe bevalt het achter teamleden aanzitten om te zorgen dat ze hun werk doen en met elkaar communiceren? Luisteren ze een beetje?

Marije: Ik merk nu dat er een groot verschil zit tussen hoe teamleden communiceren, maar inmiddels weet ik hoe ik hiermee om moet gaan. 

Mischa: Ik merk nu hiermee bezig ben, dat ik later ook in een multidisciplinair team wil werken. Ik vind het namelijk leuk om een heel breed onderwerp aan te pakken met mijn eigen expertise waar ik mij op kan focussen terwijl anderen met andere dingen bezig zijn. 

Jan-Douwe: Ik zie in de toekomst een multidisciplinair team ook wel zitten. Het bevalt me nu ook goed. Ik voel me soms ook een engineer, ookal is niet iedereen het daarmee eens. Ik maak namelijk de motor! Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste van de fiets: de atletes! Daarnaast volg ik nu ook een vak in Delft en dat maakt mij een klein beetje engineer.

 

Hoe werken jullie departments samen?

Jan-Douwe: Ik zou zeggen dat de moeilijkste samenwerking binnen het team die tussen Amsterdam en Delft is. Maar door alle communicatiemogelijkheden tegenwoordig is Amsterdam gelukkig een stuk minder ver weg en gaat dat best wel goed.

Marije: Jan-Douwe en ik werken ook veel samen als het om onze testdagen gaat. Jan-Douwe traint natuurlijk veel met de atletes en houdt ze van alles op de hoogte en ik plan de testdagen. Daarnaast maakt Jan-Douwe als coach natuurlijk de protocollen voor de testdag.

Mischa: Ik houd me voor de testdagen ook bezig met de communicatie van de coaches! Ik zorg ervoor dat de aanmoediging van de coaches goed aankomt in de fiets. Daarvoor heb ik op verschillende momenten contact met Jan-Douwe.

 

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Mischa: Tot nu toe heb ik veel geleerd over programmeren en elektronica. Bij mijn studie Industrieel Ontwerpen leer je eigenlijk alleen de basics en nu kan ik eindelijk de diepte in duiken wat ik eerder als hobbyprojectje deed. Ik ben bijvoorbeeld zelf een 3D-printer aan het maken.

Jan-Douwe: Ik heb geen achtergrond als bewegingswetenschapper dus ik heb veel meer geleerd over inspanningsfysiologie en hoe je optimale trainingen kan opbouwen. Dat is toch iets anders dan iemand verzorgen, masseren en genezen van een blessure wat ik als fysiotherapeut heb geleerd. Juist iemand versterken is toch echt een andere tak van sport.

Marije: Je leert veel dingen die je niet in je studie tegenkomt. We zijn eigenlijk een mini-bedrijfje aan het managen en daarin kom je dus hele andere problemen tegen.

 

Gaan wij het wereldrecord verbreken?

Marije: Alles moet natuurlijk samen komen, maar ik geloof er zeker in!

Mischa: We gaan het jaar in ieder geval succesvol afsluiten of we het wereldrecord halen of niet.

Jan-Douwe: Op het weer hebben we natuurlijk geen invloed, maar verder kan alles zo veel mogelijk geoptimaliseerd worden en daar gaan we met zijn allen voor zorgen!