Meet the Team – Niels, Tammo & Tara

 Click here to read the article in English!

Alweer de 5e Meet the Team! Ontmoet van links naar rechts: Niels, Tammo & Tara. In dit artikel zullen ze vertellen over het aankomende jaar en hoe ze het tot nu toe ervaren.

Niels is onze coach van de atleten, Tammo de Human Machine Interface en Tara de Chief Operations.

Wat is jullie achtergrond en welke kennis daarvan gebruik je voor HPT?

Tara: Ik heb Industrieel Ontwerpen gestudeerd met een minor in Communicatie aan de TU Delft. Vooral de kennis die ik tijdens mijn minor heb opgedaan, kan ik goed gebruiken in mijn functie. Bijvoorbeeld bij contact met partners.

Tammo: Ik ben bezig met een master in Vehicle Engineering en meer specifiek de track ‘Human factors’ aan de TU Delft. De focus ligt hierbij op de interactie tussen mens en voertuig. Ik denk dat mijn studie best goed aansluit op mijn functie binnen HPT. Ik ben nu namelijk bezig met het maken van de human machine interface in de VeloX en daar komt de kennis van mijn studie natuurlijk heel erg van pas.

Niels: Ik studeer Bewegingswetenschappen aan de VU Amsterdam. Mijn studie is best wel theoretisch terwijl ik binnen HPT alles in de praktijk moet toepassen. Dat is dus best wel even wennen, want soms klopt de theorie niet precies met de praktijk omdat er natuurlijk veel meer variabelen bij komen kijken.

Tammo: Ohja, dat is bij de Engineers ook wel zo. Er komt bij het ontwerpen van de fiets heel veel trial & error kijken omdat je nooit precies kunt voorspellen hoe iets gaat uitpakken ookal heb je wel de theoretische kennis ervoor.

Hoe is het om parttime/fulltime bij HPT te werken?

Tammo (fulltime): Ik maak wel lange dagen.

Tara(fulltime): Ja, dat klopt. Ik vind het wel gezellig om fulltime te werken omdat je elke ochtend met z’n allen op kantoor aankomt om samen naar ons doel toe te werken.

Niels (parttime): Voor mij is dit wel anders omdat ik parttime werk, maar ik heb dat ook wel nodig denk ik. Ik vind de afwisseling tussen studie en HPT werk wel leuk want dan doe je niet de hele tijd hetzelfde.

Doe je nu iets wat je later ook zou willen doen?

Tara: Dat vind ik lastig om nu al te zeggen. Het is misschien wel iets in de richting van wat ik zou willen doen, maar het duurt nog wel even voordat ik echt afgestudeerd ben dus ik heb gelukkig ook nog genoeg tijd om erover na te denken.

Tammo: Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet eens weet wat ik volgend jaar wil doen, haha. Ik vind wat ik nu bij HPT doe wel heel leuk, maar ik weet nog niet of ik daar ook echt in verder wil gaan.

Niels: Ik vind wat ik nu doe heel leuk, maar soms is het wel wat passief werk, in de zin dat je heel lang moet wachten voordat je een resultaat ziet van de trainingen. Daarom lijkt me het onderzoek in gaan ook heel leuk, terwijl ik, voordat ik aan dit project begon, dacht dat dat helemaal niks voor mij was. Nu twijfel ik daar dus een beetje over.

Wat is, tot nu toe, jullie meest speciale ervaring met HPT?

Tara: Ik vind de roadtrips met ons gele busje naar partners en evenementen toe het leukste!

Tammo: Haha! Ja, ik vind op evenementen staan heel leuk. Daar vertellen we over ons project en waar we mee bezig zijn aan mensen die er nog niks van afweten. Dat vind ik heel leuk omdat mensen toch wel vaak onder de indruk zijn van wat we al hebben neergezet.

Niels: Ik vond de feedback presentatie die we vorige week hadden heel leuk.

Wat vinden jullie het leukste en minst leuke aan jullie functie?

Tammo: Ik vind het super leuk dat ik met alle departments in contact ben tijdens het maken van de fiets. Ik moet bijvoorbeeld met Amsterdam in contact staan om bepaalde waardes door te geven die zij dan weer voor hun werk gebruiken.

Tara: Ik vind het leukste dat ik door het bezoeken van evenementen en partners door het hele land reis. Het minst leuke vind ik dat ik altijd met Simone (=interviewer) moet samenwerken, pff 😉

Niels: Het leukste vind ik het trainen van de atleten. Dat is voor een bewegingswetenschapper wel een hele leuke ervaring die je normaal gezien niet tijdens je studie ervaart. Het minst leuke vind ik het afwachten van de resultaten van de atleten. Je bent namelijk best wel afhankelijk van de atleten en hebt daar niet altijd evenveel invloed op.

Waar kijken jullie het meest naar uit?

Tara: De race!

Tammo: Ik denk dat het moment waarop de atleten voor het eerst in de VeloX gaan fietsen een heel spannend moment wordt. Daarnaast de race natuurlijk!

Niels: Ik kijk het meeste uit naar de progressiemetingen, omdat ik dan voor het eerst resultaten te zien krijg en ook een idee krijg van wat mijn trainingen doen. Dat lijkt me heel leuk!

Tara: Ik kijk ook heel erg uit naar de Design Presentatie op 13 Februari! Dat gaat heel vet worden!

Mocht je geïnteresseerd zijn om de Design Presentatie van het Human Power Team te bezoeken? Via deze link kan je een gratis kaartje bezoeken en via deze link kan je het facebook evenement checken voor meer informatie.

De foto is gemaakt door onze fotograaf Bas de Meijer

LIKE THIS ARTICLE?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn