Meet the Team – Sara-Ferra, Sarel & Nienke

Posted on Posted in Dutch, Meet the team

 Click here to read the article in English!

Deze week introduceren wij de volgende teamleden bij de 4e Meet the Team! Ontmoet van links naar rechts: Sara-Ferra, Sarel & Nienke. In dit artikel zullen ze vertellen over het aankomende jaar en hoe ze het tot nu toe ervaren.

Sara-Ferra is onze Research Analist bij het Human Power Department, Sarel de Chief Engineer en Nienke de Project & Finance Manager.

Wat is jullie achtergrond en welke kennis daarvan gebruik je voor HPT?

Sarel: Ik ben student technische natuurkunde aan de TU Delft. Tijdens mijn studie heb ik een sterk analytisch denkvermogen ontwikkeld, wat ik binnen HPT gebruik om overzicht te houden over alle technische aspecten van het project.

N: Ook ik ben student technische natuurkunde aan de TU Delft. Deze studie is vrij breed wat er voor zorgt dat ik van alle departments binnen HPT wel ongeveer begrijp waar ze mee bezig zijn en daardoor ook beter overzicht kan houden.

Saar: Ik studeer bewegingswetenschappen aan de VU Amsterdam. De kennis uit mijn studie gebruik ik om de atleten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Dit gaat van fysiologische inspanningstesten tot psychologische begeleiding van de atleten. Het is daarom ook fijn dat mijn studie vrij breed is, waardoor ik kennis heb van meerdere sportgeralateerde domeinen en deze ook kan gebruiken binnen HPT.

Hoe is het om parttime/fulltime bij HPT te werken?

Saar (parttime): Ik had eigenlijk wel fulltime willen werken. Het voordeel van fulltime werken is dat je je volledige focus op het project kan zetten en dit ook van andere kan verwachten.

N (fulltime): Daar ben ik het wel mee eens, maar ik leg mijn focus wel ook nog op andere dingen zoals sport of andere hobby’s. Dus in die zin is je aandacht toch nog wel verdeeld over meerdere dingen.

Sarel (fulltime): Ja, maar tijdens werktijden ligt wel al je aandacht bij het project.

Hoe vinden jullie het om in een mannen-/vrouwenteam te zitten?

Saar: Bij ons is in Amsterdam is het vrij gelijk verdeeld en dat vind ik wel fijn. Ik denk dat ik helemaal gek zou worden als ik een team met alleen maar mannen of alleen maar vrouwen zou zitten.

Sarel: Ik vind het wel leuk om in een mannenteam te zitten.

N: Ik vind het super leuk dat de man/vrouw ratio binnen HPT gelijk is. Ik werk zelf in een vrouwenkantoor, maar dat vind ik wel leuk want daardoor is het altijd lekker warm op kantoor in plaats van dat de temperatuur altijd op -10 graden wordt gezet haha!

Wat is, tot nu toe, jullie meest speciale ervaring met HPT?

Sarel: Ik vond de schuimmeting van voor de vakantie een heel bijzondere ervaring, omdat dan alles samenkomt. Verder is het heel speciaal om te zien hoe we van nul zijn begonnen en nu, een paar maanden later, hier al staan.

Saar: Als ik puur naar het team kijk, vond ik het teamweekend heel leuk. Het klikte toen gelijk super goed en dat vond ik heel leuk om te zien. Meer HPT gericht, vond ik het kiezen van de atleten het leukste, omdat het voor ons toen pas echt begon.

N: Ik vond alle productiecursussen erg leuk om te doen, omdat je eindelijk eens praktisch bezig leerde te zijn en zoiets had ik nog niet echt eerder gedaan.

Doe je nu iets wat je later ook zou willen doen?

Sarel: Nou, misschien wel, maar dat weet ik nog niet zeker. De brug vormen tussen de techniek en het management is wellicht wel iets dat ik later ook zou willen doen.

N: Ik vind mijn functie heel leuk, omdat het belangrijk is dat ik van alle departments binnen het project iets af weet en niet alleen van één specifiek deel. Dat ga ik later ook nog leuk vinden. Ik denk dat ik misschien wel nog iets technischer zou willen gaan, maar dan wel in combinatie met een management functie waarbij ik toch een soort overzicht moet houden over een project.

Saar: Dit vind ik een moeilijke vraag. Ik vind het heel leuk om met mensen te werken, maar ik zie mezelf niet hele dagen in een kantoor werken om literatuuronderzoek te doen. Ik denk dat ik later een combinatie van deze twee dingen wil doen.

Wat vinden jullie het leukste en minst leuke aan jullie functie:

N: Het leukste vind ik overzicht houden over het project. Het minst leuke is voor mij de stress die bij mijn functie komt kijken als dingen niet optijd af zijn. Daar voel ik me dan heel verantwoordelijk voor.

Sarel: Ik ben het met je eens dat het heel leuk is om met alle departments binnen HPT bezig te zijn en de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken vind ik ook leuk. Het is alleen soms wel jammer dat je daardoor niet echt de diepte in kan gaan.

Saar: Voor mij is het leukste de samenwerking met de atleten en het tot de puntjes uitzoeken hoe de atleten het beste kunnen trainen om zo in topvorm te zijn tijdens de race. Het minst leuke is voor mij de literatuuronderzoeken, wat ik eerder ookal zei.

Waar kijken jullie het meest naar uit?

N: Naar de race!

Sarel: Naar de race inderdaad, maar ook naar het moment waarop de VeloX voor het eerste echt rijdt en alles het doet.

N: Ja, dat klopt! Dat wordt ook een heel spannend en leuk moment.

De foto is gemaakt door onze fotograaf Bas de Meijer