Meet the Team – Simone, Ruben & Joris

 Click here to read the article in English!

Alweer de derde Meet the Team online! Ontmoet van links naar rechts: Simone, Ruben & Joris. In dit artikel zullen ze vertellen over het aankomende jaar en hoe ze het tot nu toe ervaren.

Simone is onze PR & Partnerships, Ruben de coach van de atleten en Joris de Drive Train Engineer.

Wat is jullie achtergrond en welke kennis daarvan gebruik je voor HPT?

R: Ik studeer Bewegingswetenschappen aan de VU Amsterdam en deze kennis gebruik ik binnen HPT voor het opstellen van trainingschema’s en het monitoren van de atleten tijdens de trainingen om er zo voor te zorgen dat de atleten topfit zijn in Battle Mountain.

J: Ik studeer Werktuigbouwkunde aan de TU Delft en mijn kennis daarvan gebruik ik vooral om een efficiënte en lichte aandrijflijn te ontwerpen en te bouwen. Dan moet je denken aan toleranties, passingen en heel veel maken door te frezen en draaien. Heel veel toepassing van de theorie in de praktijk.

S: Ik heb net mijn bachelor in Industrieel Ontwerpen afgerond. Naast grafische skills voor bijvoorbeeld Social Media posts heb ik tijdens mijn studie ook geleerd om te communiceren en dat is best wel belangrijk wanneer je partners contacteert voor contracten of een mogelijke samenwerking.

R: Ga jij nou ook de kap ontwerpen, Simone?

S: Nee, daar is de ontwerpwedstrijd voor! (Hou de website in de gaten, volgende week komt er meer informatie over!)

Hoe is het om parttime/fulltime te werken?

R (parttime): HPT is best wel druk dus soms vind ik het wel moeilijk te combineren met mijn studie, maar tot nu toe is het wel goed gelukt. Ik hoop dit dus nog een half jaar vol te houden, maar ik vind HPT eigenlijk veel leuker dan studeren dus soms schiet de studie er een beetje bij in als ik iets leuks moet doen voor HPT.

S (fulltime): Zou je dan liever een tussenjaar nemen in je studie om HPT fulltime te gaan doen?

R (parttime): Ja, ik zou dat zeker wel overwegen. Als je fulltime werkt, heb je ook één ding waar je op moet focussen. Dan is het dus minder chaotisch omdat je het niet met een studie moet combineren. Ik heb soms dat ik dan een ’s middags een practicum heb en dan tussendoor ook nog trainingsschema’s moet schrijven en dat kan soms een beetje chaotisch worden. Ik denk dat het makkelijker is als ik me fulltime alleen op HPT zou moeten focussen, maar dat kan ik beter aan jullie (Simone & Joris) vragen haha!

J (fulltime): Ik ben het wel met je eens. Ik vind het opzich wel relaxt om hier vijf dagen per week te zitten want je kan ’s ochtends gewoon altijd weer oppakken waar je de vorige dag mee bezig bent geweest. Er wordt ook gewoon van me verwacht dat ik hier elke dag van negen tot vijf ben en dat geeft toch een soort structuur in mijn werk, wat ik wel fijn vind.

S (fulltime): Ik ben het daar ook wel mee eens, maar de dagen zien er wel heel erg hetzelfde uit dus dan vind ik het wel leuk als ik er even opuit mag of net even iets anders kan doen. Gelukkig heb ik dat wel, maar ik weet niet hoe dat bij jullie zit?

J (fulltime): Nou, ik merk wel dat het anders is dan een standaard studiejaar. Ik ben bijvoorbeeld nu alleen avonden vrij dus ik ben super inflexibel om andere dingen te doen.

R (parttime): Ohja, ik ben opzich wel best flexibel want wij hebben niet echt vaste kantoortijden. Wij werken gewoon als er werk verzet moet worden.

Hoe is het om in een mannen- / vrouwenteam te zitten?

R: Bij ons op kantoor in Amsterdam is de verhouding man/vrouw netjes gelijk dus ik merk er niet zoveel van. Ik denk gewoon dat degene die een functie het beste kan uitvoeren, dat ook moet doen en dan maakt het niet uit of dat een man of een vrouw is.

S: Jeetje, wat geëmancipeerd van je!

J: Ik zit op een mannenkantoor en dat gaat prima, maar ik vind het ook heel gezellig om op een vrouwenkantoor te zitten hoor. Het heeft allebei voor- en nadelen.

S: Ik zit op een vrouwenkantoor en dat is gezellig, maar ik zou het ook leuk vinden als de verhouding iets meer gelijk was.

R: De verhouding man/vrouw binnen HPT is wel gelijk!

Wat is jullie meest speciale ervaring tot nu toe met HPT?

S: Voor mij was dat het teamweekend. Het was heel leuk om te zien dat we na zo’n korte tijd als zo goed klikte als team. Meer functiegericht zijn sommige partners gewoon super leuk om naar toe te gaan. Soms zie je bijvoorbeeld dat bedrijven een product helemaal zelf maken in hun eigen fabriek en die hele productielijn vind ik heel interessant om te zien, zeker ook vanuit het oogpunt van mijn studie.

J: Voor mij is er niet specifiek één hoogtepunt, maar ik vind het gewoon super leuk om dingen te mogen ontwerpen en daarna te maken. Ik vind het hele proces leuk!

R: Ik vond de roll-out van HPT9 heel erg leuk als één van de eerste HPT-evenementen die ik meemaakte. Toen ik dat zag, dacht ik ook ‘wow, wij gaan hier ook ooit staan als HPT10 met onze eigen fiets!’. Dat vond ik wel een mooi moment om te zien waar wij ook naartoe gaan werken.
Ik was ook samen met Simone en Friso mee gegaan naar Lode en als bewegingswetenschapper is dat heel leuk omdat je daar toch allemaal leuke speelgoed dingetjes ziet staan en dat is heel vet!

Waar kijken jullie het meeste naar uit?

Allemaal: DE RACE!

De foto is gemaakt door onze fotograaf Bas de Meijer

LIKE THIS ARTICLE?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn