Meet the Team – Valerie, Thijs-Gerrit & Dirk

 Click here to read the article in English!

Je kan nu eindelijk het nieuwe Human Power Team ontmoeten! Van links naar rechts: Valerie, Thijs-Gerrit & Dirk. In dit artikel zullen ze vertellen over het opkomende jaar en hoe ze het tot nu toe ervaren.

Valerie is onze Team Manager, Thijs-Gerrit onze Aerodynamics Engineer & Dirk onze Structure Engineer.

Wat is jullie achtergrond en welke kennis gebruik je voor HPT?

V: Ik studeer bouwkunde, en ben 4e jaars. Ik gebruik de studie Bouwkunde niet zoveel voor HPT, maar meer mijn design kennis.

D: Voor ons twee is het wel anders, ik gebruik vooral de sterkteleervakken van Luchtvaart & Ruimtevaart Techniek, omdat ik natuurlijk het frame maak. En jij Thijs-Gerrit?

TG: Mijn achtergrond is Maritieme Techniek, ik gebruik ongeveer alles wat ik het afgelopen jaar heb geleerd. Alles met betrekking tot de weerstandsvoorspelling van schepen gebruik ik, dat is tot nu toe mijn master, dus eigenlijk alles.

V: Wat heeft dan Aerodynamica met schepen te maken? Het lijkt me heel anders met lucht dan water.

TG: De grap is dat lucht en water op lage snelheden identiek zijn, alleen water is natuurlijk 1000x zwaarder. Verder zijn het dezelfde natuurkundige wetten en kan je dezelfde aannames maken dus werkt het precies hetzelfde. Het enige waar ik geen rekening mee moet houden zijn golven, maar wel dat de grond dichtbij zit. Dat is het verschil tussen schepen en fietsen.

Doen jullie nu iets wat jullie later ook zouden willen doen?

TG: JA! Haha

V: Wat dan?

TG: In detail stroming bestuderen en dan zogenaamde Computational Fluid Dynamics, afgekort CFD, eigenlijk kort gezegd: fancy berekeningen op de computer.

V: Ik weet het nog niet, mijn HPT jaar is bedoeld om te kijken of ik nog iets anders leuk vind dan alleen bouwkunde. Ik vind managen wel heel leuk, maar bouwkunde ook, dus misschien wordt het wel een combinatie van de twee. Want je kan bij bouwkunde ook Management in the Building Environment studeren voor master.

D: ik ben vooral geïnteresseerd in structureel ontwerp en aerodynamica, allebei eigenlijk. Daarom heb ik natuurlijk LR gedaan.

V: Ga je geen raket bouwen?

D: Ik ben niet zo van de ruimtevaart, maar wat mijn interesse misschien later zou zijn is aerodynamica op heel hoge snelheden

V: Met raketten dus?

D: Ja, of een terugkomende satelliet die weer terugkomt in de atmosfeer, re-entry vehicle heet dat, maar ik vind dit ook heel leuk en ik zou later ook echt wel bij een bedrijf willen werken die iets heel nieuws en gaafs bouwt!

V: Een VeloX bouwen!

D: Eigenlijk is HPT een soort test of ik, wat ik nu doe (structuur), na een jaar nog steeds leuk vind.

TG: Voor mij is het precies andersom, ik heb namelijk al mijn specialisatie gekozen en kan nu kijken of ik het leuk vind om er mee door te gaan.

Wat is jullie meest speciale ervaring tot nu toe met HPT?

D & TG: Die moet nog komen!

V: Voor mij was het de positie kiezen van hoe ik mij als teammanager ga gedragen: de balans vinden tussen streng zijn en leuk zijn.

D: Ik vind het vooral ook heel leuk dat we een chille groep hebben, tot nu toe vind ik dat een van de leukste ervaringen. Onder elkaar gaat het gewoon goed. Ik ben wel benieuwd hoe het gaat zijn als we gaan bouwen, maar dat wordt vast een super vet moment als de fiets af is! En natuurlijk de wedstrijd, maar dat komt allemaal nog!

TG: Voor mijn eigen HPT jaar was het het meest speciaal dat ik met Friso de kap heb getekend en dat we een idee kregen hoe de fiets eruit komt te zien. Voor de zomer was ik mee met HPT 9 naar de windtunnel en dat vond ik ook echt vet om te zien.

V: Wat ik ook een leuk moment vond, dat, toen de atleten gekozen waren, iedereen echt aan de slag kon gaan. Daarvoor had ik een beetje het idee dat iedereen aan het ‘aankloten’ was. Met atleten kan je aan het echte werk beginnen.

TG: Ja toen werd het inderdaad wat meer concreet!

Waar hebben jullie het meest zin in aankomend jaar?

V, TG & D: Een wereldrecord rijden!

D: De race inderdaad, met hoe dat gaat: hoe we omgaan met alle hectiek en stress.

V: Ik heb ook zin in alle belangrijke momenten: de designpresentatie, de eerste keer testweekend en natuurlijk de roll out!

De foto is gemaakt door onze fotograaf Bas de Meijer

LIKE THIS ARTICLE?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn