ONTWERPWEDSTRIJD VELOX TX

Informatie

Wil jij de grafisch ontwerper zijn van de nieuwe snelste fiets ter wereld? Het Human Power Team organiseert een designwedstrijd voor het ontwerp van de VeloX TX, een mannentandem, die het nieuwe wereldrecord in Battle Mountain, Nevada moet rijden! Deze aerodynamische ligfiets wordt ontworpen en geproduceerd door de TU Delft en VU Amsterdam en zal minimaal 144,17 km/h moeten gaan om dit record te verbreken.

Uit de verschillende inzendingen wordt een winnaar gekozen, waarmee in samenwerking met het studententeam het volwaardig grafisch ontwerp wordt geproduceerd. Dit ontwerp komt vervolgens op de buitenkant van de VeloX TX en zal in verschillende nieuwsmedia te zien zijn door heel 2020. Ook werken we als team graag mee aan een aanbevelingsbrief en helpen we om het ontwerp in een portfolio te verwerken.
Inzenden kan tot en met 27 januari 2020 via het inzendingsformulier op deze site of door een mail te sturen naar info@hptdelft.nl! Het ontwerp moet aan bepaalde eisen voldoen, dus lees deze zeker door zodat je ontwerp in aanmerking komt. Check ook de template, zodat je zeker weet dat je ontwerp klopt. Wie weet zien staat dan  tijdens onze recordpoging jouw ontwerp op de VeloX TX?

Eisen & wensen

Omdat het winnende ontwerp gebruikt zal worden op de VeloX TX, moet er aan verplichte eisen worden voldaan. Dit heeft te maken met de technische uitvoerbaarheid, maar ook bijvoorbeeld met de renners in de fiets! Daarnaast zijn er ook wensen, die niet verplicht zijn maar het wordt zeker aangeraden hiernaar te kijken.

Eisen (verplicht!):

  • De achtergrondkleur van de voorkap van het ontwerp moet wit zijn (vanwege de hitte absorptie van de kap).
  • Er moet rekening worden gehouden dat er logo’s van partners op de kap worden aangebracht. Het gaat hierbij om grofweg 60% van het totale oppervlakte.
  • De splitline (de lijn waardoor de fiets open kan) is nog niet bepaald. De twee basissen waar je vanuit kan gaan zijn de VeloX 4 (splitline door het midden) en de VeloX 9 (klik hier)
  • Het ontwerp moet worden ingeleverd volgens de template als een vectorbestand (bij voorkeur .AI of .EPS).
  • Het geuploade bestand mag niet groter dan 100MB zijn, wat geen probleem moet zijn aangezien het een vectorbestand betreft.
  • De ontwerper moet een student of scholier zijn, aangezien wij een studententeam zijn.

Wensen:

  • Relevante thema’s voor het Human Power Team zijn: snelheid, beweging, tandem, samenwerken, techniek, duurzaamheid, Nederland, Delft en Amsterdam.
  • De huisstijlkleuren van het Human Power Team zijn oranje (#F28C00) en donkerblauw (#1E2434).
  • In veel vorige ontwerpen is het logo prominent teruggekomen op de kap.

Leuk dat je mee wil doen met de ontwerpwedstrijd! Lees voordat je je ontwerp upload nog wel even de voorwaarden.

Beloning

Ontwerp op de VeloX TX

Het belangrijkste is natuurlijk dat het winnende ontwerp op de VeloX TX komt! Met onze fiets zullen we onder andere langs beurzen gaan, bij open dagen van de TU Delft en VU Amsterdam verschijnen en partners en bedrijven bezoeken. Ook komt de VeloX, en dus het ontwerp, terug in landelijke media en zijn we in de afgelopen jaren verschenen in TV-programma’s zoals Het Klokhuis, Talkshow M. en Lichaam van Coppens. Je ontwerp is dus in heel Nederland te zien!

Aanbevelingsbrief en portfolio

Meewerken aan een dreamteam staat goed op je CV en meewerken aan zo’n groot project is een goede voorbereiding op het bedrijfsleven! Daarom willen we graag samen met de winnaar het ontwerp uitwerken en vanuit ons team een aanbevelingsbrief schrijven, om te laten zien hoe goed de samenwerking is verlopen. Ook verzamelen we professioneel beeldmateriaal van de productie en van het eindresultaat, zodat deze verwerkt kunnen worden in een portfolio. Dan kan je iedereen op een professionele manier laten zien wat je hebt neergezet.

Eigen (design)bedrijf?

Heb je gewonnen en ben je bezig een eigen bedrijf op te zetten in grafische vormgeving of heb je al een eigen bedrijf of merk? Dan koppelen we deze graag als partner aan ons dreamteam en brengen we je in contact met onze partners! Zodat we kunnen helpen met een duwtje in de juiste richting. 

Wie zijn wij?

Wij zijn het Human Power Team, een 'Dreamteam' bestaande uit ambitieuze studenten van de TU Delft en VU Amsterdam. Sinds 2010 ontwerpen, bouwen en racen wij ieder jaar in Battle Mountain in Amerika met een VeloX: een extreem aerodynamische ligfiets met als doel de grenzen van de menselijke potentie te verleggen. Door vanuit de VU Amsterdam atleten te selecteren en professioneel te begeleiden worden zij klaar gemaakt voor de World Human Powered Speed Challenge.
Dit jaar ontwerpen wij de VeloX TX, een tandem voor twee mannelijke atleten! Wij willen de snelste fiets ooit ontwerpen en willen het record van 144,17 km/h breken. Wil je meer weten over onze reis naar het wereldrecord? Check dan onze website: www.hptdelft.nl of volg ons op Instagram , Facebook of LinkedIn

Voorwaarden

Bij het versturen van een inzending moet je akkoord gaan met de voorwaarden van de ontwerpwedstrijd. Deze zijn opgesteld om duidelijk de prijs vast te leggen en om te benadrukken dat het ontwerp eigendom blijft van de ontwerper. Daarnaast bevat hij ook regels die ons team helpen zodat het ontwerp van de VeloX TX geheel volgens planning verloopt. Zeker de moeite waard om na te lezen! Vragen over de voorwaarden? Stuur een mail naar info@hptdelft.nl of neem contact op via 015 - 27 88 985.