THE TEAM

Apply now!

Applications for Human Power Team 9 will be held in April 2018.  Are you interested in joining a multidisciplinary dreamteam and a student at TU Delft or VU Amsterdam? Come by the dreamhall in Delft or our brand new office in Amsterdam for a cup of coffee and we can tell you all about what it is like to be part of our team for a year. Just email us, or call/app 06-53155204. Anyone who started studying in 2016 or earlier can apply.

 

- Interest drinks -

General interest drink (all Dreamteams): February 19 @D:Dreamhall

Interest drink location Delft: March 1, 19:30 @D:Dreamhall

Interest drink location Delft: March 6, 19:30 @D:Dreamhall

Interest lunch location Amsterdam: March 7, 12:30 @VU Amsterdam

Interest lunch location Amsterdam: March 13, 12:30 @VU Amsterdam

 

- Deadlines -

Application deadline TU Delft students: March 14

Application deadline VU Amsterdam students: March 23

Interviews will take place from March 19 - March 30

Team manager

De team manager is verantwoordelijk voor het goed functioneren van het team. Als teammanager zorg je voor het behalen van de afgesproken doelstellingen binnen het team, en ben je eindverantwoordelijke van team en project en het primaire aanspreekpunt naar de buitenwereld. Het takenpakket van een team manager is zeer divers, maar de overkoepelende taak hierin is het leiden van het team. Onder jouw directe supervisie staan de chief operations, de chief engineer, de chief human power en de technical manager.

Technical manager

De technical manager zorgt ervoor dat het Human Power Team van conceptfase tot en met de race
goed voorbereid en gestructureerd te werk gaat. Om dit te bewerkstelligen maakt de technical
manager planningen van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden door het gehele team.
Hierbij denkt de technical manager vooruit om eventuele problemen voor te zijn. Als dit niet lukt ben
je als technical manager niet bang om te improviseren en handel je daadkrachtig om tot een goede
oplossing te komen.

Chief operations

Als chief operations ben je verantwoordelijk voor het goede verloop van alle zaken die essentieel zijn
om het project uit te voeren. Je houdt het overzicht maar bent daarnaast zelf ook intensief bezig met
marketing, PR en/of acquisitie. Ook maak je deel uit van het management team.

Marketing & PR

Als marketing & public relations ben je bezig met de branding van het Human Power Team, mag je marketingcampagnes verzinnen, post je regelmatig op onze social media kanalen en organiseer je onze grootste stunt van het jaar in de zomer, bijvoorbeeld een snelweg afzetten om met de VeloX op te racen.

Partner relations

Als Partner Relations ben je verantwoordelijk voor het contact met bedrijven en het binnenhalen van sponsordeals. Je onderhoudt intensief contact met de vele partners van het team, en leert dan ook veel bedrijven goed kennen. Daarnaast ben jij degene die een fles champagne open mag trekken wanneer er weer een nieuwe sponsor heeft toegezegd!

Design

Als Designer ben je verantwoordelijk voor alles wat ontworpen moet worden het hele jaar door. Je maakt niet alleen de posters en banners die over de hele TU en VU te zien zullen zijn, maar ook uitnodigingen en informatieboekjes die onze sponsoren te zien krijgen, en natuurlijk het ontwerp van de kap van de VeloX 9, die misschien heel Nederland wel ziet wanneer hij in de krant of op het nieuws is.

Chief engineer

De Chief Engineer heeft als taak om ervoor te zorgen dat alle ingenieurs als één efficiënt team samenwerken om tot een kwalitatief optimaal eindproduct te komen. Je houdt goed overzicht over alle verschillende ontwerpafdelingen en aan welke eisen hun subsysteem moet voldoen. De input en feedback van alle afdelingen moeten steeds geëvalueerd en doorgegeven worden, en hier speel je als chief engineer een cruciale rol in. Ook maak je deel uit van het management team.

Aerodynamics

Als aerodynamics engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerp van aerodynamische vorm van de fiets. Hierbij maak je via een iteratief proces de vorm van de fiets die de minste luchtweerstand geeft. Hierbij werk je veel met CAD en voer je CFD analyses uit om je ontwerp te valideren. Verder hou je er rekening mee dat alle onderdelen en de atleten wel in de fiets moeten passen.

Drivetrain

Als drivetrain engineer ben je verantwoordelijk voor het zo efficiënt mogelijk overbrengen van de kracht van de atleet naar snelheid. Afgelopen jaar is op deze manier een innovatie gedaan die zorgde dat er veel minder verliezen waren, en daarnaast ook nog het systeem ontzettend verkleinde. Als drivetrain engineer ontwerp en maak je het schakelsysteem, de wielen, de besturing en de remmen, en zorg je er wie weet dus voor dat de VeloX straks wel 150 km/h kan gaan.

Structural engineer

Omdat veiligheid bij snelheden van boven de 100 km/h ontzettend belangrijk is, heb je een grote verantwoordelijkheid. Een van de dingen waar jouw structuur voor moet zorgen is namelijk dat de atleten beschermd zijn bij crashes en losse impacts. Tegelijkertijd moet je structuur binnen de maximale afmetingen van de fiets passen; voor een uitdagend project ben je bij ons dus aan het juiste adres!

Human Machine Interface

Als Human Machine Interface (HMI) Engineer ben je verantwoordelijk voor alles wat de atleet ziet terwijl die in de VeloX zit. Jij verzorgt dus alle hard- en software van het camerasysteem en de sensoren. Dit zijn in ieder geval het beeld op de weg, snelheid, vermogen en RPM, maar je hebt zelf nog veel vrijheid om samen met de coaches te bepalen wat nog meer gemeten moet worden. Met al deze data, in combinatie met simulaties maak jij ook het real time feedback systeem, wat misschien straks wel dat laatste zetje naar de winst is.

Sports engineer

De sports engineer is de brug tussen mens en techniek. Als sports engineer zorg je ervoor dat de VeloX perfect is afgestemd op de atleet. Denk hierbij aan een op maat gemaakt stoeltje door gebruik te maken van 3D scan technieken of gepersonaliseerde ademhalingsmaskers. Juist door de combinatie van mens en techniek onderscheid het Human Power Team zich van de concurrentie, en hier speel jij een belangrijke rol in.

Chief Human Power

De chief human power is eindverantwoordelijk voor het proces van het selecteren en begeleiden van de atleten. Als chief human power coördineer en overzie je dit proces, en leidt je alles wat betrekking heeft op het menselijke aspect in goede banen. Je leidt vergaderingen met de coaches en research analyst, en bent daarnaast het aanspreekpunt binnen het team over de menselijke kant van het project. Daarnaast maak je onderdeel uit van het management team.

Coach

Als coach ben je verantwoordelijk voor het complete begeleidingsproces van de atleten. Jouw doel is om de atleten in een zo optimaal mogelijke conditie aan de start van de wedstrijd waar je team aan meedoet te krijgen. Dit doe je door een zo goed mogelijke communicatie tussen coach en atleet. Je biedt ze niet alleen begeleiding op fysiek vlak door trainings- en voedingsschema's, maar ook op mentaal aspect door bijvoorbeeld visualisatietechnieken toe te passen. 

Research Analyst

Als research analyst bij het Human Power Team doe jij onderzoek naar de nieuwste technieken en doorbraken op het gebied van de bewegingswetenschappen. Je krijgt de kans om te praten met toppers in hun gebied, zoals een bondscoach. Het onderzoek wat jij voor het team doet wordt vervolgens ook echt toegepast in de training en begeleiding van de atleten. Je leert zo niet alleen veel bij, maar bent ook verantwoordelijk voor de innovaties die het team op human power gebied doet!

TEAM 8

Stephanie Wiechers – Team Manager – TU Delft – Aerospace Engineering
Michiel Zeelenberg – Technical Manager – TU Delft – Mechanical Engineering
Mirre van Duin – Chief Human Power – VU Amsterdam – Movement Sciences
Thijs Bon – Chief Engineer – TU Delft – Applied Physics
Julia Weiffenbach – Financial Manager & Aerodynamics Engineer – TU Delft – Applied Physics
Midas Becker -PR Manager & Drivetrain Engineer – TU Delft – Mechanical Engineering
Emma Hoes – Sports Engineer – TU Delft – Mechanical Engineering
Juul Hubert – Coach – VU Amsterdam – Movement Sciences
Inge Huberts – Coach – VU Amsterdam – Movement Sciences
Hannah Timmermans – Research Analyst – VU Amsterdam – Movement Sciences
Michiel Goderie – Aerodynamics Engineer – TU Delft – Aerospace Engineering
Jens de Zoete – Human Machine Interface – TU Delft – Aerospace Engineering
Joost Jeschke – Structural Engineer – TU Delft – Mechanical Engineering
Isabel Huiskes – Design – TU Delft – Architecture
Meike Schuringa – Public Relations – TU Delft – Industrial Design
Joris de Vogel – Chief Operations – VU Amsterdam – Journalism
Joep Meij – Drivetrain Engineer – TU Delft – Mechanical Engineering
Jennifer Breet – Athlete
Lieke de Cock- Athlete